Úklid kuchyně

Vánoční svátky se velmi rychle a nezadržitelně blíží a s nimi i předvánoční úklid. Nejvíce zabrat nám při tomto úklid dá nejspíše úklid kuchyně. Jedná se o místnost, kde se v průběhu prosince bude odehrávat výroba různých kulinářských dobrot.

Předpokládá-li někdo, že úklid kuchyně zabere méně jak 10 minut, pak nemá cenu s úklidem vůbec začínat. Chceme-li opravdu provést důkladný úklid kuchyně, měli bychom si vyhradit daleko více času.

Kuchyně je doslova ideálním prostředím pro bakterie. Vyskytuje se jich tu velké množství a nejvíce se jich nachází v obyčejné mycí houbičce na nádobí. Vlhko, teplo a zbytky jídla jsou nejideálnějším prostředím pro bakterie. Jak zamezit nadměrnému množství bakterií? Nejdůležitější je pravidelná výměna houbičky a taktéž bychom jí neměli nechávat ve dřezu se špinavým nádobím.

Rozhodně velké nepříjemnosti dokáže nadělat usazený vodní kámen. Lze se s ním setkat nejen v kuchyni, ale také třeba v koupelně. Při úklidu kuchyněbychom neměli opomenout odstranění vodního kamene a to nejčastěji z varné konvice, dřezu, odpadu, nebo třeba myčky. Velkým pomocníkem při likvidaci vodního kamene je ocet.

Zdrojem potravin je nejčastěji lednice. V lednici bychom tak měli dbát na co největší čistotu. Pravidelná kontrola trvanlivosti a likvidace zašlých potravin je samozřejmostí. Dále je základem čištění polic a neměli bychom zapomínat na zeleninové boxy.

Další nepříjemností, kterou dokáže napáchat jídlo, jsou připáleniny, mastnota, či jiné skvrny a nečistoty. Zejména pak v troubě a na sporáku. Zde bychom měli mít na paměti, že skvrny, připáleniny, či mastnotu lze odstranit daleko lépe, když se nenechá zaschnout. Tudíž bychom měli odstraňovat tyto nečistoty za čerstva.

V kuchyni, jako všude jinde lze najít uplatnění pro parní čistič. Zde lze především ocenit (s ohledem na manipulaci s jídlem), že nedochází k použití chemických prostředků. Zároveň však dokáže velmi účinně odstranit nečistoty a s pomocí nástavců se dostane i do těch nejmenších prostor.

Před samotným úklidem kuchyně bychom měli vše důkladně promyslet a naplánovat, abychom měli vše připravené (prostředky apod..) a věděli kde začít. S tím, kde začít nám může velmi snadno pomoci „úklidové pravidlo“: „Od stropu až k podlaze“, aneb začínáme s úklidem u stropu – pavučiny, horní skříňky a postupujeme až k podlaze.

Extrakční čistící prostředky

Pro důkladné čištění je klíčový správný výběr čisticího prostředku v závislosti na čištěném materiálu, jeho stáří, vytíženosti a požadavcích klienta. Při větším znečištění je třeba

Zobrazit »

Úklid realit

Využívat služeb úklidové firmy je moderní a chytré řešení nejen pro malé domácnosti a soukromníky, ale i velké firmy a vlastníci realit mohou ze spolupráce s profesionální úklidovou

Zobrazit »

Zašlete poptávku našich služeb

Chcete se nadobro zbavit starostí s úklidem? Svěřte úklidové práce našim pečlivým zaměstnancům. Vyplňte tento krátký formulář a obdržíte nabídku šitou na míru.

Naše úklidová firma má pojištění odpovědnosti za škody na 5 milionů Kč a je čestným držitelem certifikátu ISO 9001 (systém managementu kvality). Nabytí certifikátu ISO je známkou nejvyššího možného standardu, který firma může splňovat a sázka na držitele této certifikace nikdy neznamená krok vedle.