Mytí fasád

Fasády jsou poutačem pro pouliční sprejery, ale i třeba pro plísně, řasy, nebo atmosférické nečistoty. Atmosférické, či organické nečistoty vytvářejí na povrchu povlak, který nelze smýt pouze vodou. Proto je důležité dbát na jejich čistotu, poněvadž například plísně dokážou napáchat pořádně dýchací obtíže. Pro někoho jiného je důležitý estetický dojem budovy, nebo životnost.

Mechanické vysokotlaké umývaní vodou je špatný způsob čištění fasády. Tento způsob může narušit nátěr fasády a zároveň nezahubí spóry plísní a řas.

Nátěry, postřiky aj. by se neměly provádět v nepříznivých podmínkách – teplota pod 5°C, sníh.

Nejčastější postup při napadení fasády plísněmi, nebo řasami je použití fungicidních prostředků. Ty se nechají po dobu 30 minut působit. Po tomto časovém úseku by měly být řasy a plísně úplně zlikvidované (pozná se tak, že zčernají). Následně se na fasádu aplikuje saponát a fasáda se očistí malým proudem vody. Závěrečná fáze je konečné prolití fasády vodou.

Při odstraňování atmosférických nečistot musí fasáda projít třemi fázemi. Nejprve se na znečištěnou plochu nanese roztok, poté se nechá působit a nakonec se opláchne vodou.

Nachází-li se místo ve větších výškách, je nutné použití techniky – plošiny.

Sprejeři napáchají mnoho škody. V dnešní době existuje tzv. metoda „vacublasting“, která šetrně, ale účinně odstraní grafitti, která se,ale při použití této metody nerozmazávají.

Proces je bezprašný, rychlý a ekologický. Jedná se o nanášení jemného granulát – abraziva , které je ihned po dopadu zachytáváno do zásobníku – zde je pak oddělen granulátu od nečistot. Spáči ocení především tichý chod.

Po celkovém vyčištění fasády se provádí nátěry penetrace a fasádní barvy.

Úklid kuchyně

Vánoční svátky se velmi rychle a nezadržitelně blíží a s nimi i předvánoční úklid. Nejvíce zabrat nám při tomto úklid dá nejspíše úklid kuchyně. Jedná se o místnost,

Zobrazit »

Extrakční čistící prostředky

Pro důkladné čištění je klíčový správný výběr čisticího prostředku v závislosti na čištěném materiálu, jeho stáří, vytíženosti a požadavcích klienta. Při větším znečištění je třeba

Zobrazit »

Zašlete poptávku našich služeb

Chcete se nadobro zbavit starostí s úklidem? Svěřte úklidové práce našim pečlivým zaměstnancům. Vyplňte tento krátký formulář a obdržíte nabídku šitou na míru.

Naše úklidová firma má pojištění odpovědnosti za škody na 5 milionů Kč a je čestným držitelem certifikátu ISO 9001 (systém managementu kvality). Nabytí certifikátu ISO je známkou nejvyššího možného standardu, který firma může splňovat a sázka na držitele této certifikace nikdy neznamená krok vedle.