Nezapomínejte na střechu

Při úklidech domácnosti se nevyplatí zanedbávat žádný kout. Ke své škodě ale mnoho lidí zapomíná na čištění střechy a okapů. Čistota je však podstatná i zde, životnost střešních krytin drasticky snižuje zamoření mechy a lišejníky, které narušují strukturu tašek a mohou vést až k jejich úplnému zničení. Stejné riziko představují soli a jiné minerální látky, obsažené v dešťové vodě, které zůstávají na povrchu po stoku deště. V menším množství tyto látky střechu nepoškodí, větší už je ale nebezpečné a proto je třeba pravidelně provádět čištění střechy. Obecně se doporučuje 1x ročně, minimálně však 1x za 3 roky. Podobná je situace s okapy. Ty je především z důvodů bezpečnosti třeba čistit alespoň jednou ročně. A to i v případě okapů plastových, které mnoho lidí mylně považuje za „bezúdržbové“. Ve žlabech okapů se totiž hromadí množství tlejícího listí a dalšího materiálu, často přineseného větrem, které následně déšť spláchne do svodů, kde se usazují. Toto může vést až k úplné neprůchodnosti svodů, které sebou nese riziko utržení celého okapu. Pokud okap vydrží pak je pravděpodobné, že v zimě takto usazená voda zamrzne a zničí celý okap, v nešťastném případě i zraní náhodné kolemjdoucí.

Jak vidno, čištění okapů a střechy se nevyplatí podceňovat, i když na ně mnoho lidí zapomíná. Rizika, která sebou toto opomenutí nese, jsou mnohonásobně vyšší, než například nevytřená předsíň. Tyto náročné práce ve výšce samozřejmě nedoporučujeme. Nejlepším řešením je spolupráce s odborníky z úklidové firmy. Zajistíme zaškolené odborníky a vybavení pro práci na střeše, nástroje a prostředky pro kvalitní úklid a samozřejmě i své zkušenosti a záruky kvalitní práce, které jsou pro spolehlivou firmu samozřejmostí.

Úklid kuchyně

Vánoční svátky se velmi rychle a nezadržitelně blíží a s nimi i předvánoční úklid. Nejvíce zabrat nám při tomto úklid dá nejspíše úklid kuchyně. Jedná se o místnost,

Zobrazit »

Extrakční čistící prostředky

Pro důkladné čištění je klíčový správný výběr čisticího prostředku v závislosti na čištěném materiálu, jeho stáří, vytíženosti a požadavcích klienta. Při větším znečištění je třeba

Zobrazit »

Zašlete poptávku našich služeb

Chcete se nadobro zbavit starostí s úklidem? Svěřte úklidové práce našim pečlivým zaměstnancům. Vyplňte tento krátký formulář a obdržíte nabídku šitou na míru.

Naše úklidová firma má pojištění odpovědnosti za škody na 5 milionů Kč a je čestným držitelem certifikátu ISO 9001 (systém managementu kvality). Nabytí certifikátu ISO je známkou nejvyššího možného standardu, který firma může splňovat a sázka na držitele této certifikace nikdy neznamená krok vedle.