Čistá střecha a okap

Okap je nezbytnou součástí budovy, okapový systém chrání fasádu budovy před spadem deště ze střechy a tím prodlužuje její životnost, zároveň tak také chrání chodce před zbytečnou „sprchou“ vody. Stejně jako ostatní části domu není ale okap bezúdržbovou záležitostí. Ve svodu i žlabu okapu se mohou usazovat nečistoty a zbytky, například větrem neseného listí či uhynulí ptáci. Tyto nečistoty pak mohou ucpat svod okapu, což samozřejmě znemožní správné fungování okapu, ale především vedou k tomu, že okap je spíše ke škodě než k užitku, neboť spad vody pak přímo ohrožuje fasádu.

Takto zastavená voda navíc v zimě zamrzne, což může vést až ke zničení okapu, poškození fasády a dokonce ke zranění osob. Čištění okapu svépomocí se nedoporučuje, bez horolezeckého tréninku a vybavení či zkušeností riskujete poškození střešní krytiny domu a dokonce vážné zranění, svod okapu se navíc vlastní silou čistí velice obtížně.

Podobná situace nastává u střechy, množství větrem neseného materiálu (včetně zárodků rostlin a mechů) si snadno najde cestu na střechu domu, kde může působit značné problémy. Na stinné straně střech je největším problémem pokrývka mechů, které zadržují vlhkost a neúměrně zvyšují namáhanost krytiny. Lišejníky jsou ještě větším nepřítelem, neboť aktivně narušují povrch, na kterém rostou, aby se lépe uchytily. Cizí látky v dešti, jako například soli, po odpaření vody zůstanou na povrchu a rovněž jej poškozují. Proto se vyplatí čištění střešních krytin nepodceňovat.

Spousta lidí čištění střechy a okapů zanedbává jednoduše proto, že tam nečistota není vidět, či jim ani nedochází, jaké nebezpečí představuje zanedbání údržby. Obecně se doporučuje čištění okapů i střechy jednou ročně, někteří výrobci střešních krytin toto dokonce požadují pro platnost záruky. Naše firma nabízí čištění okapů a střešních kryti s použitím horolezeckých technik (jištění lanem) a s použitím profesionálních prostředků a nástrojů i menší opravy. Nezapomínejte na toto důležité čištění, zajistěte si dlouhou životnost střechy a domu a nechte čištění okapů a střech profesionálům.

Úklid kuchyně

Vánoční svátky se velmi rychle a nezadržitelně blíží a s nimi i předvánoční úklid. Nejvíce zabrat nám při tomto úklid dá nejspíše úklid kuchyně. Jedná se o místnost,

Zobrazit »

Extrakční čistící prostředky

Pro důkladné čištění je klíčový správný výběr čisticího prostředku v závislosti na čištěném materiálu, jeho stáří, vytíženosti a požadavcích klienta. Při větším znečištění je třeba

Zobrazit »

Zašlete poptávku našich služeb

Chcete se nadobro zbavit starostí s úklidem? Svěřte úklidové práce našim pečlivým zaměstnancům. Vyplňte tento krátký formulář a obdržíte nabídku šitou na míru.

Naše úklidová firma má pojištění odpovědnosti za škody na 5 milionů Kč a je čestným držitelem certifikátu ISO 9001 (systém managementu kvality). Nabytí certifikátu ISO je známkou nejvyššího možného standardu, který firma může splňovat a sázka na držitele této certifikace nikdy neznamená krok vedle.